Tarkennan, mielelläni! Usein minulta kysytään, että miksi rekrytointiohjelma on hyvä rekrytoinnin väline? Ensinnäkin keskusteluissani pk-yrittäjien kanssa olen usein törmännyt siihen, että rekrytointi koetaan hyvin vaivalloisena prosessina. Tekemättömiä töitä olisi kyllä, mutta kun on jo valmiiksi kiire, niin kuka hoitaa 200 hakemuksen tulvan toimistoassistentin tehtävään? Entä kuka näistä hyvistä hakijoista kannattaisi haastatella ja millä ilveellä erotamme jyvät akanoista? Kuka vastaa puhelimeen kun hakijat kysyy yksityiskohtia tehtävästä? Entä jos emme osaa vastata? Tekemättömiä töitä kyllä on, mutta onko tämä tehtävä nyt sitten talousassistentin tehtävä vai myyntiassistentin tehtävä, kun täällä meillä saisi tehdä vähän monenlaista ja tehtävänkuva riippuu niin hirvittävästi valittavasta henkilöstäkin.

Ja entäs sitten, kun olemme valinneet yhden henkilön? Kuinka kommunikoimme muiden hakijoiden suuntaan ja kuinka perustelemme valintamme? Ja ylipäätään mitkä ovat käytännöt? Hakemuksesta lienee ainakin kohteliasta kiittää.

Nämä ovat niitä asioita, mistä keskustelen lähes päivittäin yritysten kanssa. Siitä kuinka vaikeaa rekrytointi on. Onneksi voin myös ilolla vastata yrityspäättäjille, että meidän kautta rekrytointi on tehty hyvin vaivattomaksi, edulliseksi ja melko riskittömäksi. CV:itä saa katsoa ilman suurempia sitoumuksia ja ohjelmamaksu tulee vasta siinä kohtaa ajankohtaiseksi kun henkilö on ollut jo jonkin aikaa yrityksessä.

Tarjoamamme palvelu on myös edullinen. Ohjelman kustannus on (Pirkanmaalla) 3500€+alv, eikä muita kuluja tule koko 90 työpäivän aikana, eikä sen jälkeen. Nopeasti 2000€:n kuukausipalkalla laskettuna säästö yritykselle tekijän "koeajalta" on n. 10.000€. Ohjelman aikana saa myös yritystyöskentelyä tukevaa koulutusta, missä pääsee myös kivasti verkostoitumaan muiden kurssilaisten kanssa ja kuulemaan tämän päivän trendeistä esim. some-markkinoinnin parissa. Lähiopetusohjelmaamme pääset tutustumaan tästä.

Vaikka rekrytointi tuntuisi vaikealta, niin onneksi apu löytyy läheltä ECAMilaisten ammattilaisten käsistä. Nyt ei muuta kun puhelin kouraan ja soitto lähimmälle rekrytointikonsultille!

Tsemppiä rekryihin toivottelee Jasmiina